hypotheek aanvragen

Hypotheek aanvragen? 5 tips voor een snelle afhandeling

Wil je graag een hypotheek aanvragen? Dan is het verstandig om deze vijf tips in acht te nemen. Hoe sneller je het papierwerk regelt, hoe sneller je je hypotheek rond kunt krijgen.

Juistheid van documenten

Als je een hypotheek aanvragen wilt is niet alleen snelheid belangrijk, maar ook de juistheid is belangrijk. Zorg ervoor dat de documenten die je inlevert naar waarheid zijn ingevuld. Ook zijn de data belangrijk. Zo mag een werkgeversverklaring bijvoorbeeld niet ouder dan een maand zijn. Het is zonde als je tijd verliest, omdat bepaalde documenten niet in orde zijn.

1) Kopie van identiteitsbewijs

Je zult altijd een kopie van je identiteitsbewijs moeten inleveren. Dit mag zowel je paspoort als je ID-kaart zijn. Je zult een kopietje moeten maken van beide kanten van je paspoort of ID-kaart. De foto wordt namelijk aan de voor- en achterkant met elkaar vergeleken.

2) Werkgeversverklaring

Je zult een werkgeversverklaring moeten inleveren om aan te tonen hoeveel je verdient. Je zult erop moeten letten dat deze door een persoon is ingevuld met een blauwe pen. De verklaring mag niet ouder zijn dan een maand en mag niet door jou zijn ingevuld.

3) Afschriften van spaar- en betaalrekening

Je zult afschriften van je spaar- en betaalrekening moeten tonen, zodat je kunt laten zien hoe hoog je eventuele schulden zijn. Als je een studieschuld hebt, kun je inloggen bij DUO (mijn duo) en een print screen maken van je schuld. Het is belangrijk dat de hypotheekverstrekker kan zien dat het om jouw account gaat. Laat daarom in de screenshot zien dat het om je eigen account gaat.

4) Koopakte

De koopakte is een overeenkomst tussen de verkopende partij en jou. Hierin staan de verschillende afspraken over de ontbindende voorwaarden. Zorg ervoor dat deze koopakte is ondertekend door beide partijen. Als er een paraaf mist op de overeenkomst, zal de hypotheekverstrekker niet akkoord gaan.

5) Contracten van leningen

Een lening kan zijn een persoonlijke lening, creditcard schuld, doorlopend krediet of een lening bij je ouders. De hoofdsom en de looptijd van de lening moeten direct duidelijk worden. Datzelfde geldt voor DUO, zoals we dat eerder beschreven bij punt drie.

Hypotheek vergelijken?

Wil je een hypotheek aanvragen, maar moet je nog hypotheken vergelijken? Met behulp van onze handige online rekentool kun je gemakkelijk en snel verschillende aanbieders met elkaar vergelijken.

Vind jij dit ook een handig artikel? Deel dit blogbericht dan op social media met vrienden en familie.

Hypotheek aanvragen? 5 tips voor een snelle afhandeling
10 (100%) 1 vote

Een reactie plaatsen